Buitenwerk

Het gebruik van sierpleisters beperkt zich niet tot binnenshuis. Diverse soorten sierpleister van uiterst hoogwaardige kwaliteit kunnen prima worden gebruikt ter afwerking van buitenmuren, terraswanden en andere oppervlakken die bloot staan aan weersinvloeden. Dit soort monolithische (naadloze) gevelafwerking wordt ook wel als gevelstuc of buitenstuc aangeduid. Bij goed onderhoud van een gestuukte buitengevel is voor de afwerking een levensduur van tientallen jaren realistisch.

Lees meer

Pleisterwerk

Met pleisterwerk wordt bedoeld het vlak en strak maken van bestaande (betonnen) wanden en plafonds met behulp van een dunne laag gipsmortel. Een pleisterwerklaag heeft een dikte tussen de 1 en 6 millimeter. Bij dikkere afwerklagen wordt gesproken van raapwerk.

Lees meer

Raapwerk

Raapwerk staat voor het vlak en strak maken van ruwe (gemetselde) wanden en plafonds met behulp van een betrekkelijk dikke laag gipsmortel. Een raapwerklaag is tussen 7 millimeter en 5 centimeter dik. Bij dunnere lagen wordt gesproken van pleisterwerk.

Lees meer

Raffaello

Raffaello, ook bekend als marmerstuc of Italiaans stucmarmer, is een dunne, zeer gladde (zelfs reflecterende) afwerklaag voor muren die aandoet als echt marmer. De dikte van deze laag bedraagt niet meer dan 1 millimeter. Een vereiste voor Raffaello is dan ook een uiterst vlakke ondergrond.

Lees meer

Restauratie

Heeft u reeds bestaand (historisch) stucadoorswerk met beschadigingen, dan is het vaak mogelijk om dit te restaureren. Het vervaardigen van exacte kopie├źn van (delen van) lijstwerk, ornamenten en togen is een specialiteit van Stucadoorsbedrijf A. Dielemans.

Lees meer

Schuurplafonds

Schuurplafonds worden gemaakt uit een mineraal gebonden mortel van zilverzand en kalk, die wordt aangebracht op een ondergrond van gipsplaten of beton.

Lees meer

Sierlijsten

Sierlijsten worden vervaardigd uit modelgips. Deze pure en harde gipssoort wordt gegoten in mallen waarin een wapening van glasvezel of henneptouw is aangebracht.

Lees meer

Sierpleister

Sierpleister is een verzamelnaam voor een aantal sierpleisters. De meest bekende hiervan is spachtelputz. Andere sierpleisters zijn rustiekputz en granol.

Lees meer